Blokhut maken

Houdt u ook van projecten waarbij u zelf de handen uit de mouwen kunt steken? Dan kan het ook erg leuk zijn om zelf uw blokhut te maken. Na het kiezen van het model blokhut of het ontwerpen van uw eigen blokhut, kunt u daarna ook zelf uw blokhut maken. Al onze blokhutten worden geleverd met een handleiding, zodat u zelf uw blokhut kunt maken. Als u zelf uw blokhut wilt maken zijn er een aantal zaken waarmee u rekening moet houden.

Blokhut maken? Maak een plan!

Het maken van een blokhut wordt dikwijls onderschat, dus u moet u er goed over nadenken of u zelf uw blokhut wilt maken. Voordat u een blokhut gaat maken, kiest u het model dat u in uw tuin wilt hebben. Het is goed om daarbij ook na te denken over het gebruiksdoel van de blokhut. Wilt u hem gebruiken als opslagruimte of als extra woonruimte? Als u de blokhut die u gaat maken wilt gebruiken als woonruimte, kunt u bijvoorbeeld beter kiezen voor een wanddikte van 44 mm.

Besteed aandacht aan kwaliteit

Als u een blokhut gaat maken is het verstandig aandacht te besteden aan de kwaliteit van het hout. U wilt natuurlijk als u een blokhut gaat maken, dat deze lang meegaat. Kies daarom hout van een hoge kwaliteit als u uw blokhut gaat maken. Woodpro gebruikt vurenhout uit noordelijk gelegen landen. De bomen groeien hier langzamer vanwege het koude klimaat, waardoor jaarringen korter op elkaar staan. Dit zorgt ervoor dat het hout van deze bomen heel stevig is en dat u een stevige blokhut gaat maken.

Fundering

Indien u een grote blokhut gaat maken, dan is een fundering heel belangrijk. Als u een grote blokhut gaat maken en u kiest een verkeerde fundering of positionering, dan kan dit leiden tot lekkage en slijtage. Als u een blokhut gaat maken, dan moet deze altijd 100% waterpas staan. Daarnaast kunt u bijvoorbeeld platen van klinker, straatstenen of gegoten beton als fundering gebruiken.

Blokhut maken: de montage

Voordat u uw blokhut gaat maken, is het verstandig om uw blokhut voor de tijd te laten behandelen. Het impregneren van het hout is heel belangrijk voor de levensduur van uw blokhut. Het beschermt namelijk tegen alle weersomstandigheden en – als u het juiste middel gebruikt – ook tegen UV-straling. In principe worden alle producten van Woodpro onbehandeld aangeleverd, tenzij u voor deze optie kiest.

Het maken van de blokhut is de allerlaatste stap. Maak een goede planning en zorgvuldige afweging om fouten te voorkomen. Met deze tips moet het lukken om uw blokhut te maken. Voor wat extra inspiratie voordat u uw blokhut gaat maken kunt u kijken in ons uitgebreide aanbod blokhutten.

Delen:
Om Woodpro goed te laten functioneren gebruiken wij cookies.
Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met het gebruik hiervan.