Moderne blokhut

Als men denkt aan een blokhut, is de eerste gedachte niet vaak ‘modern’. Gaan deze twee eigenlijk wel samen? Het antwoord hierop is Ja! Vaak wordt gedacht aan een klassieke en landelijke uitstraling, maar dit is al lang niet meer het enige wat onze blokhutten kunnen. Lees snel verder hoe dit kan en hoe u uw eigen moderne blokhut kunt ontwerpen!

Het ontwerp van uw blokhut

Een moderne blokhut kan verschillende vormen aannemen. Bij Woodpro heeft u de keuze uit een boel bestaande huisjes, bijvoorbeeld vierkante, rechthoekige of een andere vorm. Mocht u nou iets totaal anders willen, kunt u deze zelf ontwerpen in onze 3D-configurator. Hierin kunt u uw blokhut zo modern maken als u wilt. In de configurator doorloopt u een aantal stappen. Zo kunt u kiezen voor de afmetingen, het daktype, ramen & deuren, (verf)behandelingen, en vele extra opties. Doordat u de afmetingen zelf kunt kiezen, kunt u de blokhut zo groot of zo klein maken als u wilt. Het fijne aan deze configurator is, is dat het huisje (het 3D-model) meteen met uw keuzes mee veranderd. Zo ziet u dus meteen of uw keuzes goed bij uw wensen passen.

Moderne blokhut met plat dak

Een moderne blokhut heeft meestal een plat dak. Dit is fijn voor u, zodat er geen uitzicht wordt weggenomen en het monteren is ook erg gemakkelijk. Onze platte daken worden geleverd met een EPDM-dakbedekking set. Deze is niet alleen duurzaam, maar ook goed bestand tegen UV-straling en verschillende weersinvloeden. Het vereist minimale zorg en gaat wel tot 50 jaar mee!

Wist u dat een plat dak ook goed geschikt is om een sedumdak op aan te leggen? Uw dakbedekking is zo nog beter beschermd, en het zorgt ook voor een isolerende werking. U helpt hiermee ook nog eens het milieu! Een plat dak is dus dé keuze voor uw moderne blokhut! Bespreek de mogelijkheden wel even met uw dealer.

Behandelingen van uw blokhut

Blokhut met zadeldak en een dubbele deur

Het behandelen is cruciaal voor het goede behoud van uw blokhut. Het zorgt voor een langere levensduur, een mooiere look en beschermt het tegen schimmel, rot en weersomstandigheden. U kunt de blokhut zelf behandelen, maar wij kunnen dit ook voor u doen. In onze fabriek werken wij met twee methodes: Keteldruk-impregneren en Sproei-impregneren.

Bij keteldruk-impregneren wordt het hout van uw blokhut in een ketel vol met impregneermiddel gezet. Deze ketel wordt vervolgens door middel van een vacuüm onder druk gezet, en zo wordt het middel in het hout geperst. Hierna is uw blokhut onderhoudsarm, en beschermt tegen schimmel, rot en verschillende weersinvloeden. Ook verlengt het de levensjaren van uw huisje.

Sproei-impregneren werkt eigenlijk zoals de naam al zegt. Het huisje wordt voor het monteren volledig besproeit met impregneermiddel. Hierin zit ook een anti rot en schimmel middel. Alle hoekjes waar u normaal gesproken niet bij kunt zijn voorzien van een goede grondlaag. Het is hierna de bedoeling dat u de blokhut binnen 12 maanden opnieuw behandeld voor een goed resultaat.

De kleur van uw blokhut is dan ook erg belangrijk voor de moderne uitstraling. Uw ramen en deuren kunnen ook geverfd geleverd worden. Ze worden dan twee keer gesprayd voordat ze worden geverfd om ze goed te kunnen beschermen tegen alle weersomstandigheden. Uw ramen en deuren zijn zo gedurende vijf tot zes jaar goed beschermt.

Heeft u nog vragen over het kopen van een moderne blokhut? Neem dan contact op met een van onze dealers, of lees op onze website nog veel meer over de mogelijkheden bij Woodpro.

Delen:
Om Woodpro goed te laten functioneren gebruiken wij cookies.
Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met het gebruik hiervan.