Veranda accessoires

Om uw veranda mooi in te richten kunt u aan vele accessoires denken. Denk bijvoorbeeld aan de verlichting en aan verschillende meubels als bankstellen en stoelen. Om uw veranda het perfecte verlengstuk van uw huis te maken is een goede inrichting cruciaal. Mocht dit niet op orde zijn zult u er niet zo snel in gaan zitten. Dan zult u op een warme zomerdag gewoon in uw eigen woonkamer zitten en niet in uw houten veranda. Met verlichting maakt u uw veranda al een stuk aantrekkelijker. De veranda’s van Woodpro zijn er in vele soorten en maten. Deze kunt u vinden en verkrijgen door heel Nederland. De vele opties bieden klanten genoeg perspectieven om tot het juiste resultaat te komen.

Verschillende veranda’s

U kunt de verlichting al wel helemaal voor u zien maar u vergeet het belangrijkst, wat voor soort veranda wilt u nou eigenlijk? Het voordeel van een vrijstaande veranda is dat er nog veel verschillende mogelijkheden zijn. Zo kunt u ervoor kiezen om alleen een overkapping te plaatsen maar u kunt ook nog een extra gedeelte opbergruimte toevoegen.

Veranda verlichting

Veel mensen kiezen ervoor om verschillende lampen op te hangen in hun veranda of overkapping. Dit biedt veel voordelen omdat u zo veel opties heeft om uit te kiezen wanneer u s’avonds onder uw veranda zit. Ook het type deuren en ramen is erg belangrijk voor de lichtinval. Denk bijvoorbeeld aan schuifwanden van glas. Hierdoor heeft u overdag al veel zonlicht binnen gekregen en s’avonds zult u ook nog kunnen genieten van het schemerlicht van buiten. Een open veranda met glazen schuifwanden of geheel open is daarom ook een veelvoorkomend type veranda.

Het soort verlichting voor uw veranda

U kunt een keuze maken uit verschillende soorten verlichting voor onder uw veranda. Denk hier bijvoorbeeld aan sfeer verlichting, LED-verlichting of toch gewoon simpele dim lampen? Wilt u voor duurzame verlichting gaan of geeft u hier niet zoveel om. Met LED lampen bent u in ieder geval al goed op weg om een stuk minder energie te gaan gebruiken. Ook zijn er LED lampen die schijnen op zonne-energie. Dit is dan ook de verlichting die wij u aanraden, verlichting die het meest energie zuinig is.

Tips voor veranda verlichting

  • Denk bij het ontwerpen van uw tuin aan de verlichting die u wilt. Gaat u de hele tuin veranderen? Denk tegelijk met het ontwerp van de tuin na over een verlichtingsplan. Zo kunt u optimaal genieten van het eindresultaat vanuit uw veranda.
  • Verlichting uitproberen, vindt u het lastig om te zien wat de mogelijkheden zijn? Wanneer de veranda al staat kunt u met waxine lichtjes uitproberen wat het licht precies doet op bepaalde plaatsen. Zo krijgt u een beter beeld van de beste plaatsen voor verlichting.
  • Zorg voor contrast in de tuin. Er ontstaat een mooi effect als niet de hele veranda en de complete tuin verlicht is. Breng niet te veel verlichting aan.
  • De juiste kleur licht. Een erg witte lamp zorgt voor koud licht, om een romantisch effect te krijgen in uw veranda kies dan lampen met een warme meer gele kleur.
  • Zit u in de veranda voor de gezelligheid? Kies dan voor zacht licht, dit geeft een mooier effect dan fel licht.
  • Afstanden van veranda verlichting. Wilt u meerdere lampen in uw veranda? Let dan op de hoeveelheid licht die elke lamp geeft. Geven ze veel licht plaats ze verder uit elkaar. Geven ze weinig licht, dan kunnen de lampen dichter bij elkaar geplaatst worden.
  • Let er met veranda verlichting op dat u niet verblind wordt door de lichtstraal. Plaats de lampen zo in de veranda dat ze niet bij iemand in het gezicht kunnen schijnen.
  • Houdt rekening met de buren. Plaats geen lampen aan uw veranda die in de tuin van de buren schijnen.
  • Verlichting in uw tuin en veranda werkt goed tegen inbrekers. Goede verlichting schrikt inbrekers af. Wilt u niet te veel verlichting constant aan hebben staan? Werk dan met bewegingsdetectoren.
  • Let op bij het trekken van kabels in de tuin. Heeft u het ontwerp van de tuin nog? Markeer dan de plaatsen waar de kabels in de tuin liggen. Dit voorkomt eventuele vervelende verrassingen bij graaf- of tuinwerkzaamheden in de toekomst.

Meer informatie

Bent u nog steeds niet overtuigd? Probeer dan via onze 3D-configurator alle opties uit en kom zo tot het perfecte ontwerp. Als u liever alle mogelijkheden met ons wilt bespreken kunt u altijd contact met ons opnemen!

Delen:
Om Woodpro goed te laten functioneren gebruiken wij cookies.
Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met het gebruik hiervan.